In het NRC is een nieuwsartikel geplaatst waarin de liederen uit de zangbundel van de introductie besproken worden. De aanleiding is een anonieme klacht van ouders die schrokken van de inhoud van deze liederen.

Op het moment dat het bestuur van de faculteit Geowetenschappen kennis heeft genomen van de inhoud van de liederen, hebben zij besloten om nader onderzoek in te stellen en per direct de financiering van de U.A.V. op te schorten. Wij staan in nauw contact met de faculteit en hebben begrip voor deze beslissing. Wij zullen de komende tijd met hen blijven samenwerken en wij hebben er vertrouwen in dat de band tussen de faculteit en de U.A.V. weer zal herstellen.

Naar aanleiding van deze klacht is er door het bestuur van de U.A.V. besloten om desbetreffende liederen te schrappen. De prioriteit ligt op dit moment bij het kritisch bekijken van alle aspecten van onze vereniging.

Als je naar aanleiding van dit artikel vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen. Wij willen je verzoeken dit dan via mail te doen (uav@uu.nl) en ons niet op andere manieren over dit onderwerp te benaderen.