Op 16 februari gaat de carrièremaand beginnen, met een heuse aftrapDMB waar de activiteiten van de hele maand verder toegelicht worden. De rest van het programma is als volgt:

17 februari – SAL
De Stichting Aardwetenschappelijke Loopbaandag brengt studenten met een geo-gerelateerde achtergrond in contact met bedrijven en vereningen. Om dit te bereiken wordt om de twee jaar een carrièredag georganiseerd vol interactieve activiteiten, bestaande uit gastlezingen van ervaren sprekers uit het bedrijfsleven, debatten over actuele onderwerpen, uitdagende workshops, een bedrijvenmarkt, en een afsluitende borrel. De Aardwetenschappelijke Loopbaandag biedt deelnemers, student en professional, de kans om op informele wijze interactief kennis te maken en waardevolle contacten te leggen.

21 februari 13:15 – Sollicitatiecursus – BBG 2.01
Op 21 februari vindt een sollicitatiecursus plaats, mede mogelijk gemaakt door EcoSelect. Alle aspecten van solliciteren worden behandeld, zoals sollicitatiebrieven, gesprekken, CV’s, LinkedInprofielen en netwerken. Het is mogelijk feedback te krijgen op je LinkedInprofiel en op je CV. Stuur je CV vóór 10 februari naar primus@uavonline.nl, zodat er van tevoren uitgebreid naar gekeken kan worden door de medewerkers van EcoSelect.

23 februari – 17:00 –  Promotieborrel  – BBG 0.79
Altijd al willen weten wat promoveren precies inhoudt? Op deze borrel komt een PhD-kandidaat aan een universiteit, een PhD-kandidaat bij een bedrijf  en een begeleider uitleggen over alles omtrent het promoveren.

28 Februari – 13:15 – Shell Energy Transition Game – BBG 2.19
Dit spel plaatst studenten in de schoenen van de regering, klanten, energieleveranciers, de industrie of een NGO. Zo krijgen studenten inzicht in de posities en belangen van een internationaal oliebedrijf binnen de energietransitie. Schrijf u snel in op de kamer!

2 maart – Roadshow Water – BBG 0.65
Veel studenten zijn niet volledig op de hoogte van de kansen die de watersector hen biedt, zowel tijdens en na hun studie. Daarom is er de Roadshow Water, een initiatief van diverse partijen uit de watersector. Belangrijke watervraagstukken liggen te wachten op jong talent met diverse achtergronden.

7 maart – 13:15 – Carrièremiddag – Pangeo
Tijdens deze middag zullen verschillende Aardwetenschappen alumni komen vertellen over hun loopbaan en de keuzes die ze hebben gemaakt nadat ze zijn afgestudeerd. De dag zal bestaan uit parallelle sessies waar zowel geologische, fysisch geografische en andere richtingen aan bod komen. Naderhand zal er een borrel met informatiemarkt plaatsvinden, waarbij er nog genoeg mogelijkheid is om in gesprek te gaan met de alumni. Informatie over de sprekers volgt binnenkort.